Ditt hem är din borg och för att det ska vara så tryggt som möjligt är det viktigt med både inre och yttre säkerhet. Det kan handla om allt från att skapa en lugn och trivsam atmosfär till att sätta upp staket och larm, och ju säkrare hemmet känns desto mer kan du koppla av. Har du små barn eller husdjur är det extra viktigt att du går igenom alla möjliga risker, till exempel att verktygslådor och badrumsskåp inte går att öppna eller att balkongdörren är spärrad.

Genom att installera ett stabilt och underhållsfritt staket från https://wernamodesign.se/produkt-kategori/staket/ får du den där extra säkerheten som är så viktig. Du kan hitta staket som går runt hela din tomt eller avgränsar altanen. Det finns modeller i olika material och färger. Vilken sort som passar ditt hus bäst beror dels på din personliga smak, dels på vilka specifika mål du vill uppnå med att sätta upp staketet.

Säkerhet med staket

Staketets främsta syfte är att se till att hålla småttingarna inne och inkräktarna ute, oavsett om de är två- eller fyrbenta. Poolen är till exempel hemmets farligaste plats om den inte säkras ordentligt, och balkongen hamnar även den högt på listan. Detsamma gäller inbrottstjuvar; även om de ofta kan ta sig över ett staket så syns de omedelbart när de gör det och drar genast åt sig uppmärksamhet från folk utifrån.

Främja grannsämjan

Ett staket kan också bidra till god grannsämja på flera sätt. Att komma överens med sina grannar är inte enbart en fråga om att inte spela hög musik eller att spika upp tavlor klockan tre på natten, utan också att sätta vissa gränser. Med staketet markerar du var tomten går och förhindrar ovälkomna besök, och begränsar även insynen för alltför nyfikna ögon. I coronatider uppmanas folk att hålla sig hemma och det kan skapa situationer där de som bor bredvid dig vill umgås. Då kan staketet blir ett bra sätt att kontrollera hur mycket eller hur lite du vill träffa dem.