De allra flesta vet att det är viktigt med skyddskläder inom till exempel byggsektorn, men många hemmafixare slarvar med säkerheten och glömmer hur viktigt det är att bära ordentliga arbetskläder och skor vid hemmarenoveringar, rivningsarbeten och byggprojekt.

Det finns lika många fördelar som goda skäl att satsa på rejäla arbetskläder från arbetsbyxor.com eftersom dessa skyddar kroppen om du skulle tappa något på fötterna eller hamna under rivningsmaterial.

Enligt Arbetsmiljöverket ”Minskar risken för kroppsskador vid användning av skyddskläder” och hit räknas inte vanliga kläder eller så kallade profilkläder.

Fördelar med riktiga arbetskläder

Den viktigaste fördelen med ordentliga arbetskläder är självklart att skaderisken minimeras. Materialet är dessutom både tåligt och funktionellt med tanke på att arbetsbyxor från arbetsbyxor.com bland annat är försedda med gott om förvaringsmöjligheter för verktyg samt bekväma knäskydd. Trenden att hemmafixare slarvar med säkerheten är oroväckande och det är till exempel inte ovanligt med renovering och rivningsjobb i sandaler och shorts utan vare sig hjälm, skyddsglasögon eller skyddande kläder.

Viktigt att tänka på vid renovering

När det gäller arbetskläder och skor vid renovering är det viktigt att tänka på att bra arbetskläder faktiskt skyddar dig när du arbetar. Självklart är det också viktigt med passform och material samt smarta detaljer som förvaring och fickor med plats för lättillgängliga verktyg av olika slag. Rejäla arbetskläder och skor är nämligen skapade för att tåla diverse hälsofarliga ämnen, byggdamm och olyckor med föremål eller fallande byggskräp. Den viktigaste investeringen vid en hemmarenovering är med andra ord att se till att du är skyddad och kan få jobbet gjort på ett säkert sätt.