Vad kan du själv göra för att motverka inbrott i ditt hem? Det handlar om allt från att låsa dörren när du är hemma – till att starta en grannsamverkan.

Bra lås och dörr är förmodligen det allra viktigaste du kan utrusta din lägenhet med för att i möjligaste mån undvika inbrott. Med säkerhetsdörrar från Prodoor skyddas du inte bara från ovälkomna gäster, utan även från oljud från trapphuset, liksom brand och brandgaser. Det är en säkerhet på flera plan med andra ord.

Skydda dig mot inbrott

inbrottI en artikel i Expressen Dina Pengar går det att läsa om hur den värsta tiden för inbrott är under hösten. Det bästa du kan göra är också att själv försöka tänka som en tjuv, och sätta dig in i hens huvud. Det kan vara att tänka på hur lätta låsen är att bryta upp, om det finns larm som skulle stoppa dig ifall du kom in i lägenheten, om det finns möjlighet att arbete ostört, det vill säga –  hur lång tid det skulle ta innan någon skulle upptäcka inbrottet och larma polisen. Sedan gäller det även att tänka en eller två gånger på flyktvägarna. Hur kommer du ut ifall du gör inbrott. Och finns det något att sälja hos dig, något av värde som är stöldbegärligt? Hur svårt eller enkelt vore det att avyttra de prylar som finns hos dig?

Lås din ytterdörr

På Polisens hemsida går det vidare att läsa om inbrottsexperternas egna tips på hur du motverkar och förebygger inbrott hemma hos dig. Det handlar bland annat om att låsa ytterdörren även när du är hemma eftersom det kan finnas plånbok och väska i hallen som är värdefullt och lättfångat för tjuven. Se alltså till att ha bra lås. Och om du kan, starta en grannsamverkan med grannarna och se till att tillsammans hålla utkik. Mer om detta här.