Det finns många fördelar med att inbrottssäkra sitt hem, och det smartaste alternativet är att skydda sig med hjälp av hemlarm. Men vilket hemlarm ska man välja och är larm verkligen allt man behöver skaffa för att undvika eller minska risken att få inbrott i sitt hem?

Inbrotten under vintertid ökar, men som tur är finns det sätt att skydda sig och det vanligaste sättet är genom att skaffa sig ett hemlarm, men vilket ska man välja? Det bästa är att välja ett som har flera funktioner, exempelvis ett larm från sectoralarm.se är uppkopplat direkt mot en larmcentral vilket gör att du snabbt kan få hjälp om så skulle behövas, och det finns även larmprodukter som det ingår brandskydd i. Det finns även larmtjänster där man kan göra olika tillval. Något som pc för alla skriver om är hur tillval såsom utomhuskamera, högtalartelefon eller vattenläckagedetektor är vanliga alternativ som man kan köpa till. Likaså finns även larm där man kan välja smart lås, vibrationsdetektor, musdetektor och automatiska lampor som tillval. Så se över vilken typ av hemlarmsbehov du har och välj sedan tillval därefter. Vad till exempel Göteborgs Posten tipsar om är hur man kan besiktiga sitt eget hem för att se vilka behov som finns genom att se över dörrar och lås samt kontrollera belysningen utomhus och kollar ur väl insyn från gatan det är. Sedan bör man även ta sig en funderar över vart och hur man förvara sina värdesaker. Tänk på hur tjuvarna vill ha det lätt och snabbt att få med sig så mycket prylar som möjligt, så gör det svårt för dem genom att låsa in värdesaker i säkerhetsskåp.

Vad behövs utöver hemlarm?

Även om larm är bra att ha är det inte det enda man behöver skaffa för att stöldsäkra sitt hem. Något som till Polisen skriver på sin hemsida är att man även ska se till att ha en fungerande grannsamverkan, skaffa ordentliga lås till alla hemmets dörrar och fönster, DNA-märka sina prylar utifall att de skulle bli stulna så att de är enkla att identifiera och att man även ska tänka som en tjuv när man inbrottssäkrar sitt hem – vad skulle avskräcka dig från att ta dig in och hur skulle du gå tillväga för att genomföra ett inbrott här?