Under sommaren när du är borta på semester passar tjuven ofta på att slå till mot din bostad. Att antalet inbrott ökar under sommaren är föga förvånande, frågan är bara hur du kan försöka undvika att tjuven gör inbrott hos dig. Det handlar om att avskräcka tjuven.

Att ha ett säkert hemlarm är steg ett mot ett inbrottssäkert hem. Men det räcker inte alltid hela vägen. Antalet anmälda inbrott i bostäder ökar ofta under sommaren. Detta beror på att tjuven gillar att operera i lugn och ro när du inte är hemma, och kanske inte alla grannar heller. Därför är det bra att trygga upp med andra saker som faktiskt kan skrämma bort tjuven, som du ordnar helt på egen hand.

Påhittiga tjuvar

Varför det också blir allt svårare att skydda sig mot inbrott är att tjuvarna sällan åker fast, vilket gör dem mer djärva. Dessutom hittar de hela tiden nya metoder för inbrott.

”De gör kalkyler, var det är lättast att göra inbrott och var risken att åka fast är minst. Ibland koncentrerar de sig på ett område och kör hårt där innan de byter område för att minska risken att åka fast. Trots att polisen skickar ut patruller på de flesta bostadsinbrott som sker är det få inbrott som klaras upp”, skriver Aftonbladet.

Så kan du försöka förhindra tjuvens framfart

Det finns endel grejer som du kan göra för att försvåra det för tjuven och se till att de kanske tvekar för att välja just ditt hem för inbrott. Det är genom att ha gedigna lås på alla ställen där man skulle kunna ta sig in, ha en säkerhetsdörr, larm, belysning på alla ställen där tjuven kan ta sig in så att denna inte kan operera i mörker. Se även till att aldrig ha värdesaker synligt i fönster, prata med grannar om att du ska åka bort och sätta timer på belysning och radio så att det känns som att någon är hemma. Kanske kan grannen gå och flytta på något på tomten ibland.