Är renoveringen i full gång hemma och ni dessutom vill passa på att sänka era energikostnader? Då är en luftvärmepump ett utmärkt alternativ som komplettering till det befintliga värmesystemet. Visste du förresten att en luftvärmepump är den värmekälla som ger allra mest värme för pengarna?

Luftvärmepumpen har dessutom den otroliga förmågan att den skapar ett bättre inomhusklimat eftersom den bidrar till cirkulationen av luft. Hos Norrlandsvärme hittar du luftvärmepumpar av riktigt hög kvalitet som klarar det skandinaviska klimatet. Du får dessutom hjälp med installationen så att allt går rätt till.

Optimal värme med luftvärmepump

Du har förmodligen redan ett värmesystem i din bostad. Är det ett äldre sådant, kanske till och med el- eller oljevärme, så är det ett mycket smart drag att komplettera det med en luftvärmepump. Med en sådan på plats kan du sänka värmen på elementen och på så sätt spara pengar. Själva pumpen är mycket kostnadseffektiv och ger mycket värme för pengarna. Vid vissa tillfällen kan du också få bidrag när du installerar ett miljövänligt värmesystem. Aftonbladet skriver mer om det här, läs och undersök om du är berättigad till ett sådant bidrag. Innan du slår till och köper en luftvärmepump kan det vara bra att veta vilken modell du ska välja. Hos Expressen kan du läsa en informativ artikel som hjälper dig att välja rätt.

Fördelar med en luftvärmepump

  • Kostnadseffektiv uppvärmning
  • Bidrar till bättre inomhusklimat
  • Nästan helt underhållsfri
  • Kan även användas som AC

Därför främjar luftvärmepumpen inomhusklimatet

Funderar du fortfarande över om en luftvärmepump är rätt typ av investering för dig? Då kan det vara bra att veta att en sådan ger en radikal förbättring av inomhusklimatet. Det beror på att den hjälper luften att cirkulera. Den är dessutom mycket lätt att underhålla för att den ska fungera optimalt. Med pumpen får du hela tiden in ny luft utomhusluft som värms upp. Det gör att risken för att fuktskador och mögel bildas minskar. En luftvärmepump kan alltså vara en god försäkring för att slippa kostnader i framtiden. Ett extra plus med luftvärmepumpen är att den även kan användas som AC under de varma sommarmånaderna, något som kan vara ovärderligt när det är riktigt hett ute.