Är det dags att uppgradera din ytterdörr för säkrare hemvistelser? En bättre dörr gör ditt hem säkrare för dig och din familj och osäkert för tjuvar. Utöver ytterdörrar behövs även fönster och dörrar ses över.

Börja alltid med din ytterdörr eftersom det är den de flesta tjuvar tar sikte på först. På https://dorrakuten.se/sakerhetsdorrar/ kan du hitta säkerhetsdörrar i alla utföranden med starka material som ingen rår på, inte ens eldsvådor. Nästa steg är att skaffa lås till fönster och bakdörrar eftersom dessa kan vara bra alternativ för en inkräktare att sikta in sig på.

Säkerhetsskydd i allmänhet

Tänk lite utanför boxen och försök sätta dig in i tjuvens ställe. Hur skulle du bryta dig in hos dig själv om du hade möjlighet? Skulle du sikta in dig på fönstren vid källaren eller ta bakdörren i trädgården? Försöka bryta upp ytterdörren med kofot eftersom dörren verkar ganska vek? Ta på dig någon annans ögon för en stund och tänk till.

Digitala låsanordningar

De digitala låsen och de elektroniska anordningarna blir allt vanligare. De smarta likaså, det vill säga de som du kan koppla till din egen mobiltelefon och styra från den. Även övervakningskameran och dörrlarmet kan koppas som IP-telefoni. Detta är en bra utveckling som får dig att hålla större koll på ditt hem även när du inte är hemma.

Det första du ska göra när du köper olika låsanordningar är att kolla om de har märkning och rätt standard som gäller inom EU. Detta kan leverantören hjälpa dig med men du kan även kika runt på nätet. En del nya lås passar inte till en äldre dörr så köp en säkerhetsdörr samtidigt så vet du att allt kommer att funka som en pusselbit. Se även till att låset fungerar för en låssmed ifall något skulle gå snett senare.