Snön ligger vit på marken, men ännu är det ett tag kvar till jul. I butikerna har vi dock redan börjat se att julens pynt plockats fram. Och i jul är det klassiskt i mötet modern lyxighet som gäller för alla inredningsintresserade julpyntare.

gran-jul-pynt

Det är visserligen lite mer än en månad kvar till julafton, men vi har redan nu börjat gotta oss i julens pynt och trender. På Elle Decorations hemsida kan man läsa allt om hur man ska pynta i jul för att vara trendig och hänga med i modet. I år är det traditionella svenska mönster i toner som grått, svart och vitt som blandas med lite mer varma toner som rött och silver. Även när vi tittar på materialvalet i årets pynt är det väldigt klassiskt och vi väljer naturliga och enkla material som filt, trä, metall, ull, läder, linne och garn. Något som verkligen är signifikativt med årets julinredning är att den är rätt diskret och ska smälta in i resten av inredningen så att den kan användas hela vintern. På så sätt kan man bevara den mysiga känslan långt in i det nya året.

Modet går in i julen

Även i VLT kan man läsa om julens olika inredningstrender och där kan man läsa att det självklart är så att klassiska inslag som en snygg adventsljusstake är välkomna in i värmen i jul. Men vi tänker även en del nytt och blandar det klassiska med moderna inslag. Man tar nämligen årets hösttrender, som är väldigt moderna, och överför dem till jultrenderna. Därför är mycket av pyntet och inredning inspirerat av den murriga lyxtrenden med mycket sammet och en mörkare färgpalett med både midnattsblått och vinrött. Den blåa trenden har vi sett i inredningen i stort länge och när vi överför trenden till julen är det alltså framförallt väldigt mörka blå toner som är rätt.

Hitta billigaste julpyntet jul-blomma

För den som vill göra en mysig julstämning men ändå vill komma undan billigt, finns möjligheten att köpa all sin pynt på ett av Sveriges billigaste varuhus – Gekås. I Expressen kan man ta del av tv-profilen Ola-Connys bästa tips från varuhuset när det kommer till julinredning och pynt. Några av de saker som han tipsar om och som man kan köpa där är:

  • Prydnadstomtar i tyg av gammaldags modell.
  • Röda julgranskulor, som väcker barndomsminnen.
  • En traditionell adventsljusstake som är välsnidad och inte kantig.

Dessa saker går självklart att köpa på de flesta ställen som säljer julpynt och de kanske snarare passar den som vill ha en jul som den alltid sett ut, snarare än en jul som hänger med i trenderna och vad som är hett just nu. När det gäller julen är det dock helt ok att frångå trenderna och helt enkelt inreda med de komponenter som man själv tycker skapar stämning och en fridfull atmosfär.