En ny säsong är här och butikerna fylls upp med inredningsprylar som matchar de senaste trenderna. I vår går vi mot en mörk och murrig säsong men som gärna lättas upp med metaller och piggare kulörer.

1049449-couch-over-white

I Expressen kan man ta del av de senaste inredningstrenderna när det kommer till våren 2016. Det man ser är bland annat guld och gröna växter. Några andra trender som sticker ut är blått, natur, dovt och mönstrat. Den blåa trenden har varit populär även förra året och i vår kommer den starkare än någonsin. Samma sak gäller trenden att släppa ljust och fräsch och istället inreda hemmet med lite mer dova toner. Allt fler har vågat gå ifrån det ljusa, som varit idealet i de svenska hemmen i många år, och satsar nu på exempelvis gråa väggar och mörkblåa möbler.

Metalliska lampor

När det gäller specifika möbler råder självklart specifika trender och tittar man exempelvis på vilken sorts belysning och lampor som är trendiga till våren ser vi bland annat lampor i guld och metaller. Detta ser man mycket i den senaste kollektionen av Tom Dixon som man bland annat kan köpa i butik men även på nätet. Är man sugen på att investera i ett par sådana här riktigt snygga lampor kan man hitta en nätbutik som säljer dessa. En sådan exklusiv lampa kan verkligen sätta stämningen i ett rum och göra att det blir något alldeles extra.

Pigga kulörer bryter av

Men även om många av trenderna går i mörkt och murrigt är det även trendigt att pigga upp det mörka med någon färgsprakande kulör. På Sveriges radios hemsida kan man läsa om att man kan ha accentfärger som exempelvis gult, rosa eller mintgrönt. Det skapar en härlig kontrast som faktiskt behövs i ett lite mörkare rum.