Vilka inredningstrender gäller för 2019? Enkel, klassisk inredning som kan inhandlas på secondhand skulle kunna sammanfatta det hela – om du vill vara trendig kan du alltså inreda ditt hem utan att spendera en förmögenhet!

Billig heminredning är få förunnat och inte något som brukar vara trendigt, men i år blir det skillnad. Till 2019 års trend hör nämligen en hel del inredningsdetaljer som du faktiskt kan köpa på second hand. Vad som är poppis i år är nämligen saker i keramik som kan vara allt från bruksföremål till dekorativa ting och vad är hetare än en snygg vas med lite torkade blommor i? tur är det väl då att även denna gamla goding är på modet igen så om du har torkade rosor eller torkat gräs hemma redan nu kan du tillskriva dig ett trendigt hem. Men vad är då inte trendigt i inredning längre? Lyssnar man till trendexperterna är det de mönstrade textilierna från fjolårets inredningstrender som ska lämna plats åt mer enfärgade tyger, så här skriver bland annat Expressen:

”Nu tar mönstren en paus och ger mer plats åt enfärgade textilier. Helst ska de ha texturer som både syns och känns”

Årets färger

Vad är en inredningstrend utan sina dedikerade färger? Inte mycket, så i år vill vi fylla våra hem med 90-talets färgskala i grönt och gult, men glöm inte bort de beigea och rosa nyanserna. Och om du har en gammal träpall eller trähylla hemma är dessa saker som du kan måla in i de här färgerna för en annan trendig trend är nämligen träsaker i olika former – både dekorativa och användbara med eller utan sin naturliga tränyans.