Hantverkare verkar lura sina kunder att betala mer än de behöver för köksrenoveringen. För att undvika detta gäller det att ha kontrollera offerten ordentligt och jämföra flera olika hantverkare innan man bestämmer vem eller vilka man ska använda sig av.

1430222-malning-runt-fonsterDet är stora prisskillnader för köksrenovering, det rapporterar Konsument Göteborg som har studerat flera olika offerter på samma kök där de fann en prisskillnad på upp till 40 000 kronor. Det är på arbete med snickeri och platssättningen som det främst gäller men mest troligt kan det även vara en stor kostnadsskillnad på andra delar av renoveringen. Vad den stora prisskillnaden beror på är svår att säga, men en av de som står bakom undersökningen menar rent kast att det är för att vissa hantverkare ser sin chans att ta ett lite högre pris. För dig som konsument gäller det att vara noggrann när du tar en offert och ställa ordentliga frågor för att inte missa någonting.

Ljuset vid renovering

Den så kallade ”Arga snickaren” har i Dagens Nyheter gått ut med flera råd till den som renovering och även han säger att det är viktigt att se över offerten. Dessutom menar han på vikten av att ha bra hjälp då ett av de vanligaste misstagen är att många tror sig kunna själva, vilket snarare resulterar i att bygget måste göras om. Om man har en ganska låg budget för renoveringen finns det bättre saker att dra ner på än bra hantverk. Istället kan det vara smart att hitta material billigt på nätet, exempelvis kan du via Cylindas vitvaruväljare hitta rätt alternativ för dig, du hittar den här: http://www.cylinda.se/Vitvaruvaljaren/3307. 1634070-home-improvement-handyman-sanding-wooden-floorGlöm inte heller att tänka på ljuset i köket när du renoverar. Det är viktigt att man planerar rätt så att fönstret ger så mycket ljus som möjligt. Visst kan man även lösa bra belysning i köket när renoveringen är klart, men om det går att få naturligt är det klart att föredra.

Om du just nu håller på att planera en renovering för hemmet så rekommenderar vi dig att, precis som för 2015, fortsätta i trenden av koppar och trä. Det är mycket tydligt att denna trend kommer att hålla i sig, och det finns mycket snyggt att fynda. Våga ta dig ut på sidor som blocket för att hitta alternativ till den vanliga handeln. Du kommer att hitta både snyggt kakel och diskho till ett bra pris online om du bara ger dig ut för att leta.

Glöm dock inte att det nu inte längre är lika billigt att renovera. I och med årsskiftet kan du inte längre dra av 50 procent på arbetskostnaden utan får istället endast dra av 30 procent på kostnaden. Det innebär att om du renoverar för 100 000 kommer du att betala 70000 istället för de tidigare 50.