Ett spabad behöver inte bara placeras utomhus, det finns massor av exemplar att installera inomhus, kanske i ditt stora badrum som du ändå är i färd med att renovera. Vad är då viktigt att tänka på och hur ska placeringen ske? Lär dig mer här!

Du kan hitta fantastiska spabad på Badspecialisten genom att kika vidare på https://badspecialisten.se/kat/spabad/, där finns både för inomhus- och utomhusbruk. Ett spabad inomhus brukar i regel vara lite mindre och komma med många olika finesser.

Bubbelbadkaret som blev spa

Från början var det bubbelbadet som tog världen med storm. Ett vanligt badkar som skapade bubblor och massage i ryggen och på sidorna. Nu har bubbelbadet blivit ett spabad i annan form där du har bättre plats att sitta på ett ergonomiskt sätt. Även massage- och jetstrålarna har utvecklats till det bättre för att verkligen få dig att varva ner.

Vill du lyssna på musik och helt reglera ljuset efter eget behov? Dessa funktioner kan du också hitta. Exakt vad du är ute efter med ditt spabad är helt enligt dig, så jämför ordentligt innan du slår till med köpet.

Spaduschen finns numera också

Om du är mer av en duschperson kan du också hitta det du söker. Idag finns utförliga duschar med allehanda funktioner som får dig att känna dig som en kung i duschkabinen. Även miljövänliga finesser. Chalmers forskningsteam tar fram en teknik som baseras på att duscha i det gamla hushållsvattnet.

 

– De ska få duscha i sitt eget returvatten, blandat med vanligt kallt dricksvatten utifrån. En viktig del av uppföljningen handlar om just den psykologiska aspekten, upplevelsen av att duscha i grannarnas duschvatten, säger Jesper Knutsson, forskare från Chalmers Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik.

 

Ta in Led-ljus, musik, massagestrålar och olika duschmunstycken att varva mellan. En spadusch tar ofta lite mindre plats och du kan även välja badkar och dusch i en och samma kabin för omväxlings skull.