Cykeln är ett av världens bästa färdmedel, då cykeln är miljövänlig och transporterar människor praktiskt och snabbt till andra platser. Men problemet med cykeln är att den ofta är enkel att stjäla och kan säljas ganska dyrt. Det finns dock mycket som kan göras för att undvika en cykelstöld. Genom att ha ett bra lås och stöldmärka sin cykel, så finns förutsättningar att cykeln inte ska bli stulen.

Att köpa en cykel är dyrt, men det är en investering som kan räcka i många år, såvida cykeln inte blir stulen. Genom enkla knep, så kan tjuven avskräckas.

cykellås med kodSkaffa ett bra lås

Ute på marknaden finns en uppsjö av olika cykellås och det säger sig självt att ett lås som är gjort av en tunn stålvajer är enkelt att klippa av. Att därför investera i ett bra lås på exempelvis https://www.cykloteket.se/kategorier/cykeltillbehor/cykellas/, är en bra idé för att skydda sin cykel.

Parkera cykeln säkert

Det finns vissa platser som cykelstölder är vanliga på och genom att undvika de här platserna, så är sannolikheten större att cykeln kommer vara orörd. Tågstationer, sjukhus och andra offentliga cykelställ är platser där cyklar i hög utsträckning blir stulna.

Stöldmärk cykeln

Idag finns det på marknaden märkningar som kan identifiera din cykel, som gör att din cykel blir enkel att spåra och svårare att sälja. Som det framkommer i artikeln:

Något som är perfekt för att cykeln ska fortsätta stå parkerad i cykelstället efter arbetsdagen.