Det finns ett mycket stort utbud av hemförsäkringar och ingen försäkring är exakt lik en annan försäkring. Det är därför viktigt att vara noggrann i valet av hemförsäkring. Vilken försäkring som du väljer är helt avgörande den dag som oturen är framme och du drabbas av en skada.

Hemförsäkring är något som vi närmast tar för givet att alla har tecknat. Tyvärr är så inte fallet och det finns allt för många som inte har en hemförsäkring, vilket innebär att de helt saknar skydd om skadan skulle vara framme. Några av anledningarna till att vissa står utan hemförsäkring är att de upplever det som både krångligt och dyrt att teckna sig för en hemförsäkring.

Bra och billiga hemförsäkringar

Att det finns personer som tycker att det är dyrt och krångligt att teckna en hemförsäkring är olyckligt då det idag finns intressanta uppstickare på försäkringsmarknaden som erbjuder både bra och prisvärda hemförsäkringar. En av dessa aktörer är Gofido och går du in på deras webbplats via https://www.gofido.se/hemforsakring/hyresrattsforsakring/ får du snabbt en överblick över hur konkurrenskraftiga som deras hemförsäkringar är. Det är sannolikt få försäkringsbolag som idag kan erbjuda motsvarande skydd till samma låga pris. Gofido är utan tvekan ett av de mest prisvärda alternativen för dig som behöver en hemförsäkring.

Krav på obligatorisk hemförsäkring

Situationen med att det finns hyresgäster som inte har en hemförsäkring har lett till att det framförts krav på att hemförsäkring ska vara obligatorisk. En av de personer som framfört detta krav är Jenny Rudslätt, hem- och villaexpert på försäkringsbolaget If, som i en debattartikel uppgav följande:

“Jag ser det som en rimlig hygienfaktor att göra hemförsäkring till krav. Det är ett stöd för både hyresgäst som fastighetsägare till en trots allt relativt låg kostnad. ”