Att ha en adventsstake eller en julstjärna i sitt hem är oerhört populärt och nästan alla svenskar har det. Många väljer dock att satsa på en annan typ av belysning och pynt. Det har faktiskt blivit lite trendigt i år.

1091439-julpynt (1)

Enligt en ny undersökning tar majoriteten av svenskarna fram sina adventsljusstakar till första advent. En klar majoritet, 89 procent av de svarande i undersökningen, svarar även att de äger en adventsstjärna av något slag. Adventsljusstaken är trots allt favoritbelysningen till jul och hela 93 procent av de som svarat säger att de har en sådan hemma. En tredjedel av de som svarat säger att de inte ens orkar vänta till första advent med att ta fram julbelysningen, utan att de tar fram den tidigare än så. Läs mer.

Annorlunda jul

Är du en av dem som vill pynta ditt hem med vacker julbelysning i jul gör du rätt i att ta fram en adventsstake eller julstjärna. Känner du dock att det är tråkigt att pynta precis som alla andra, köp röd taklampa i jul och satsa på något annorlunda. Att gå ifrån trenden och köra på ett annat stuk i jul är faktiskt ganska så kul. För visst kan man skapa en härlig julstämning utan att ha det där traditionella pyntet. Är man ute efter lite snyggare och mer innovativt pynt så kan man alltid leta i Confident Livings sortiment och hitta något här.

Årets julpyntstrender

Den här julen är det faktiskt inte det traditionella pyntet och belysningen som är allra hetast. Utan vi ser en del nya inslag bland trenderna. I Svenska Dagbladet kan man läsa att trenderna inom julpyntet bland annat är pynt i metall, pynt med inslag av djur och natur, pynt i blått och grönt samt pynt gjort av papper i origamiform.