Nu lanseras en supersmart lampa som både kommer kunna justera ljuset själv utifrån omgivningen och kunna styras med mobilen. Dessutom kan man ladda sin elektronik med hjälp av lampan.

smartphone-mobil

Det finns många anledningar till att byta ut sina lampor i hemmet mot nya mer moderna lampor. Dels är det inte speciellt bra ur en säkerhetssynpunkt att ha gamla lampor eftersom de kan börja brinna och inte alls är speciellt elsäkra. Men det är också så att nya och moderna lampor är mycket smartare än de äldre och är mycket smidigare att ha att göra med.

Lampa med app

Här kan man läsa om att man nu tagit fram en bluetooth-lampa som man kopplar till mobilen. Den här lampan känner av när någon är i närheten och kan därför automatiskt anpassa ljuset utifrån den omgivning som den befinner sig i. Man kan ställa in lampan precis som man vill med en speciell app och med appen kan man lagra sina egna inställningar för ljusstyrka. Om man har sin app igång kan man dessutom ställa in att lampan ska tändas och släckas automatiskt när man är inom radien för bluetooth.

Ladda elektronik med lampan

Känner man inte för att ställa in lampan med appen så har den fyra manuella ljusinställningar som man kan välja mellan. Lampan har en touch-panel som man kan sköta inställningarna med men man kan även låta lampan på egen hand bestämma ljusstyrkan utifrån hur ljust det är i rummet. Lampan har en inbyggd sensor som känner av detta. Som om alla dessa finesser inte vore nog har lampan även en USB-kontakt som man kan ladda mobilen och surfplattan med. Lampan kommer att vara ganska dyr att köpa men med tanke på alla funktioner kan den vara värd priset.